Bij bloemkool denk je misschien direct aan de ‘Hollandse pot’. Maar er kan ontzettend veel met bloemkool. Met dit recept zet je een heerlijke bloemkoolcurry op tafel in slechts 25 minuten. Samen met de ananas en kabeljauw een super gezonde maaltijd vol vitaminen, mineralen en de juiste vetten.

Ingrediënten (4 personen):
• 2 teentjes knoflook
• 1 witte ui
• 1 duimpje gember
• 1 stronk bloemkool
• 200g zilvervliesrijst
• 100g ananas
• 300g kabeljauw
• 400ml kokosmelk
• ½ chilipeper
• kerriepoeder
• kaneel

Bereidingswijze (25 minuten):
1. Breng water aan de kook, kook de rijst in 10 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui, knoflook, chilipeper en gember, fruit deze in twee eetlepels olie.
2. Was en snijd de bloemkool (verwijder de bladeren en snijd de onderkant van de stam). Snijd de ananas in kleine blokjes. Voeg de bloemkool en ananas toe en bak samen met de ui en knoflook.
3. Voeg 400ml kokosmelk toe. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur (niet laten koken).
4. Snijd de vis in kleine stukjes en voeg deze samen met de rijst toe aan de bakpan. Laat het geheel nog eens 5 minuten op laag vuur garen.
Maak op smaak met een snufje zout, drie theelepels kerriepoeder en twee theelepels kaneel. Eet smakelijk!

Bloemkoolcurry met ananas en kabeljauw

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?