Een lekkere bloemkoolstamppot voor 4 personen, binnen 40 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 500 gram aardappelen
• 1 kleine bloemkool
• 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
• 2 tomaten
• 1/2 ui
• 200 gram rundertartaar
• 1 eetlepel vloeibare margarine
• 150 ml halfvolle melk

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
2. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
3. Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
4. Snijd de gegrilde paprika klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
5. Snijd het stukje ui fijn.
6. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
7. Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
8. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein. Maak er met (warme) melk en de gegrilde paprika een grove puree van.

Serveer de balletjes erbij of gebruik vega balletjes als vegetarische toevoeging.

Bloemkoolstamppot met balletjes - Zlim recept

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?