De courgette is erg makkelijk te combineren door de lichtzoete en zachte smaak. Het is lekker door de pasta, door de salade, in ratatouille en zelfs in de Hollandse pot. In combinatie met kruiden zoals basilicum, kerrie en tijm komt de courgette goed tot z’n recht. Met dit recept voor gevulde courgette zet je een verrassende en gezonde maaltijd op tafel met een Italiaanse twist. Eenvoudig, simpel en snel op tafel.

Ingrediënten (4 personen)
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 400 gr. gnocchi
• 2 courgettes
• 200 gr. cherrytomaatjes
• 4 handjes bladspinazie
• 90 gr. genovese pesto

Bereidingswijze (20 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de courgettes en snijd deze door de lengte door. Hol ze uit door het zachte gedeelte met een lepel te verwijderen en bewaar dit in een kom.
2. Leg de courgette helften op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
3. Hak de knoflook en ui fijn, halveer de tomaatjes, verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak dit samen 3 minuten op laag vuur.
4. Snijd het zachte gedeelte van de courgette fijn. Voeg dit samen met de gnocchi en de pesto toe aan de vulling in de koekenpan. Roer goed door en bak 3 minuten op laag vuur.
5. Haal de courgettes uit de oven en bedek ze met een handje bladspinazie. Vul ze met de gnocchi en serveer de gevulde courgette op een bordje met eventueel wat extra vulling en spinazie.

Tip: op zoek naar andere recepten met courgette? Probeer dan eens deze heerlijke couscous met aubergine, courgette en vegetarisch gehakt. Of haal de courgette door de spiraalsnijder en maak je eigen courgetti met zalm en geitenkaas.

Gevulde courgette met gnocchi en cherrytomaten

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?