Bijna iedereen weet dat suiker ongezond is, maar vermijden is eigenlijk helemaal niet makkelijk. Ze stoppen het overal in, al dan niet onder een schuilnaam. Zo lijkt agavesiroop onschuldig, maar ondertussen is het een fructose-bom die de lever heel zwaar belast.

Suiker wordt aan veel voedingsmiddelen toegevoegd voor de smaak en structuur. Fabrikanten gebruiken verschillende benamingen voor suiker. Je hebt dan misschien niet in de gaten dat er toch suiker in het product verwerkt zit. We kunnen beter de bewerkte producten maar links laten liggen en kiezen voor volwaardige, onbewerkte voeding. Suiker die van nature in onze voeding zit is voldoende voor het functioneren van het lichaam.

Wil jij ook minder suiker eten? Lees dan zorgvuldig de etiketten. Dit spiekbriefje kan je gebruiken als je boodschappen gaat doen:

Agavenectar
Agavesiroop
Ahornsiroop
Barbados suiker
Basterdsuiker
Bietenstroop
Bietsuiker
Bruine suiker
Caramel (verhitte suiker)
Cassonade
Dadelstroop
Demerara
Dextrose
Druivensuiker
Esdoornsiroop
Fructose
Fructosestroop
Fruitsuiker
Galactose
Geleisuiker
Glucose
Glucose-fructosestroop
Invertsuiker
Kandij(-suiker)
Kristalsuiker
Maltodextrine
Melasse(-stroop)
Rietsuiker
Sacharose
Sucrose
Suiker
Vanillesuiker

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?